Margret Maas

Raadhuiskade 59
9648 KC Wildervank gitaar@margretmaas.nl
M 06 513 798 01

Gitaar- en zangles op maat

gitaarkop

Wat is yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

Asana’s

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is.

Balans

Wie yoga beoefent, op wat voor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart. Zie ook de agenda.

Mantra zingen

Mantra’s zijn gewijde teksten, in het Sanskriet (oudste klassieke taal uit India).

Een mantra is een combinatie van heilige lettergrepen die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze energie fungeert als een magneet voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibraties.

Man in mantra betekent in het Sanskriet “denken”. Tra komt van ’trai’ en kan betekenen “bescherming tegen” of “bevrijding”. Mantra betekent dus zoveel als “het denken dat bevrijdt en beschermt”.

Het zingen of reciteren van mantra’s activeert en versnelt de geestelijk-scheppende kracht en bevordert harmonie in alle aspecten en bestandsdelen van het menselijk wezen. De mantrazanger verandert langzaamaan in een levend centrum van geestelijke vibraties, dat is afgestemd op een vibratiecentrum dat oneindig veel sterker is. Deze energie kan worden gebruikt voor het welzijn van niet alleen diegene die zich daarop heeft afgestemd, maar ook voor het welzijn van anderen.

De mantra’s vinden hun oorsprong bij de Guru’s. Veel mantra’s werden namelijk aan mystici en zieners geopenbaard tijdens hun diepste meditaties. Zie ook de agenda.

Gayatri Mantra

Een van bekendste mantra’s is de Gayatri Mantra. Dit is een oeroude Guru mantra, die tot het begin van deze eeuw van Guru op leerling werd doorgegeven in de vorm van een initiatie. De mantra werd door de Guru in het oor van de leerling gefluisterd. De oude geschriften (de Veda’s) verhalen dat de Gayatri een van de eerste mantra’s is. De Gayatri is een vrouwelijke mantra, omdat de werking ervan te maken heeft met het Shakti-aspect. Er zijn vele praktische toepassingen van de Gayatri: om bijvoorbeeld een ruimte (energetisch) te reinigen loopt men 11 maal tegen de klok in die ruimte rond, terwijl men de Mantra reciteert of zingt.

De Gayatri kan worden gebeden bij geboorte, sterven, ziekte en huwelijk of bij het begin van een nieuw bedrijf of beginfase van iemands leven. Ook kunnen de vibraties van de Gayatri naar een door oorlog of ramp getroffen gebied in de wereld gestuurd worden. Het enige wat daarbij van belang is, is dat men het met heel zijn hart doet.

Aurahealing

Wat is Aurahealing?

Dit is letterlijk het helen van de mens, door het helen van het energieveld dat elk mens en dier om zich heen heeft.

Soms zijn er blokkades waardoor je slecht in je vel zit, de healer maakt het auraveld schoon zodat alles beter stroomt.

Het klinkt simpel en dat is het ook, door gesprekken kan er een oplossing komen in combinatie met een behandeling.

De behandeling kost 50 euro en is ongeveer anderhalf uur. Het advies is minstens 3 behandelingen, het kost tijd om het lichaam weer in balans te brengen.